lån i coronatiden

Antal af kviklån falder i coronatiden

I de seneste måneder har tusinder af Danskere mistet deres job, og i dag er ca. 8,4 procent af befolkningen arbejdsløs. Under Corona-pandemien er andelen af ​​lån faldet kraftigt, både hvad angår kviklån og smslån.

Vi anbefaler at du tænker dig grundigt over om du har brug for et kviklån, hvis du er blevet arbejdsløs. Der findes andre muligheder, som du bør overveje inden.

Michelle, Lånfakta.dk

Arbejdsløsheden falder

Corona-pandemien har kæmpet med fuld styrke mod Danmark, og tusinder af mennesker har mistet deres job. Arbejdsløsheden er nu op til ca. 8,4 procent, og den fortsætter med at stige.

Med alle de familier der oplever et fald i indtægten kunne antages at medføre en kraftig stigning i kviklån, sms lån og andre former for forbrugslån. Dog kan det konstateres at lånebranchen har oplevet et markant fald i antallet af lån der bliver ansøgt og dermed også lån til udbetaling.

Antal af lån falder markant i de seneste par måneder

Det er et fald der mærkes på tværs af branchen, da det er de hurtige høj-omkostnings kredit lån der er faldet markant. Det kan skyldes at den almindelige dansker har haft et lavere forbrug i perioden

Boligmarkedet er også meget hårdt lige nu, og interessen for at købe et nyt hjem er ikke meget høj i øjeblikket. Priserne falder fortsat og er faldet med omkring 2 procent i Danmark i løbet af de sidste tre måneder. De fleste af priserne på ejerlejligheder i København og andre større byer falder.

Sammenlign låneudbydere hvis du har brug for at låne penge

Hvis du har brug for at låne penge nu under krisen, er det vigtigt, at du vælger en låneudbyder med omhu. Det er vigtigt med ordentlig research for at få det bedste og billigste lån.

Start med at tænke over om du virkelig har brug for at låne penge og i så fald hvor meget. Jo mindre penge du har brug for at låne, jo bedre. Derefter skal du sammenligne prisen på et lån med forskellige långivere. Rentesatserne kan variere meget, og med en længere tilbagebetalingstid er det kun et par enkelt rentepunkter, der kan gøre en stor forskel i rene penge.

Du skal dog ikke kun sammenligne rentesatser med hinanden, da det også kan medføre andre omkostninger, der gør de samlede omkostninger endnu dyrere. For eksempel avisgebyrer og installationsgebyrer. Hvis du vil se, hvilket lån der har de laveste samlede omkostninger, skal du fokusere på den effektive rente i din sammenligning. Denne rente inkluderer alle omkostninger ved lånet, både rentesatsen og andre mulige gebyrer.

Vær opmærksom på at der kommer nye markedsføringstiltag, et omkostningsloft og og rentemax på kviklån i 2020.

Lave renter forventes i fremtiden

På trods af den hårde situation forbliver renten på lån i det mindste lav. Så det vil sandsynligvis også se et stykke tid fremad. Den sidste ting Nationalbanken ønsker at gøre er at hæve renterne for husholdningerne, hvilket derefter ville gøre det endnu vanskeligere at få økonomien i gang. 

I begyndelsen af ​​juli udsender Nationalbanken sin næste renteudmelding, men allerede tyder det meste på, at grundrenten vil være uændret.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *