Strakslån 2022

Mangler du penge her og nu? Vi kan alle finde os selv i en situation, hvor vi simpelthen bare har brug for en større eller mindre sum penge lige med det samme.

Der kan være mange forskellige grunde til dette. Det kan for eksempel være, at du har fået stjålet din cykel, og er nødt til at købe en ny?

Det kan være, at du skal ud at købe bøger til det nye semester, og der er brug for langt flere bøger, end du havde regnet med? Det kan være, at du har fundet et tilbud på drømmerejsen, som simpelthen er for godt, til at sige nej til?

Det kan også bare være, at du skal have ny sofa, og er kommet til at forelske dig i én, der var lidt dyrere, end dit respektive budget tillod. Der kan altså være rigtig mange forskellige grunde til, at du pludselig står og mangler penge. Der er heldigvis også mange løsninger.

Der er efterhånden ved at være rigtig mange forskellige former for lån, du kan tage, ude på markedet. Der er både de klassiske lån, hvor du skal forbi banken, men der er også ved at være rigtig mange forskellige former for lån, du kan tage online.

Disse lån kan være en stor fordel, hvis det er her og nu, du mangler dine penge. Har du brug for penge lige nu, kan det derfor være, at du skal læse denne tekst, så du kan høre mere om de forskellige former for lån, du kan tage online.

Strakslån er en fælles betegnelse for alle lån med straks udbetaling det vil sige, at det er lån, hvor du ikke skal igennem en lang procedure, for at få dine penge udbetalt. 

Lån penge straks 

Som navnet indikerer, betyder strakslån, at du kan låne penge lige med det samme. Strakslån dækker nemlig over alle de lån, du kan tage derhjemme, uden at tage et smut i banken først.

Det kan, for nogen, være ganske problematisk nogle gange, at skulle i banken, før de kan låne penge. Først og fremmest skal du booke et møde med banken, og det kan godt tage et par dage, før de overhovedet har tid. Derefter skal du vurderes på flere forskellige parametre, før de vurderer, om du er egnet til at låne penge af dem.

Herefter kan det være, at du skal til endnu et møde, før de beslutter sig. Det kan også være, at du skal igennem en masse telefonopkald eller andre ting. Efter at have udfyldt en masse papirer, og været til samtale og hvad du ellers har gjort, kan du få at vide, om du kan låne penge eller ej.

Sådan er det ikke med strakslån. Der kan du sidde hjemme på sofaen du kan sågar være udenlands eller i en anden by og stadig få pengene udbetalt kort efter. Dette er en stor fordel for mange, især hvis det er lidt en haster med beløbet. 

Strakslån er hurtigt på flere forskellige måder. Først og fremmest er det en hurtig procedure, du skal igennem, for at anmode om at låne penge.

Du kan gøre det online, og som oftest er det blot en enkelt formular, du skal udfylde. Nogle gange er det stort set blot dit navn og NemID, du skal oplyse. Når så du har gjort dette, skal du ikke vente meget længere end 15 minutter, før der tikker et svar ind, om du kan låne penge eller ej, og derefter hvis du er blevet godkendt modtager du pengene med det samme.

Du kan altså søge om pengene, og modtage pengene på helt samme dag. Deraf navnet strakslån. 

Fordele ved at tage et strakslån 

Der er en række fordele ved at tage et strakslån, og fordelene er selvfølgelig især relateret til det faktum, at hele processen går så hurtigt.

Først og fremmest ser mange det som en stor fordel, at du ikke skal til at i gennem den meget omfattende procedure, det er at søge om et klassisk lån hos en almindelig bank, for eksempel et boliglån, billån eller noget tredje. Foruden den hurtige procedure, er det også bare en del mere belejligt, at du kan gøre det fra alle steder i verden.

Du kan for den sags skyld sidde på den anden side af jorden, og stadig få dit lån med straksudbetaling. Hvis du er i Australien, og desværre er løbet tør for penge med en masse områder, der stadig ikke er oplevet, kan du altså låne de penge du mangler, så du ikke skal takke nej til alle de fede oplevelser, der venter på dig.

I et sådan tilfælde kan det i den grad godt betale sig at låne pengene, da alternativet ville være at rejse hjem uden disse oplevelser, og måske ærgre dig i mange år efter.

Der er altså en række situationer, hvor det simpelthen bare er utrolig belejligt og smart med et strakslån, hvor du kan få dine penge med det samme. Det sker helt uden at skulle igennem en masse samtaler og lange, omfattende kreditvurderinger. 

Hvis du har fundet et ekstremt godt tilbud, som kun gælder i dag, kan det også være en god ide med et lån. De penge, du sparer ved dette tilbud, kan i nogle tilfælde gøre op for de penge du skal betale tilbage i gebyrer og renter til sidst.

Det kan altså være en enormt stor fordel i nogle situationer, at pengene er så nemme at få adgang til. 

Hvem kan tage et strakslån? 

Men kan alle så tage et lån? Svaret er nej men tæt på. Du skal være myndig, det vil sige, at du skal være minimum 18 år gammel.

I flere tilfælde skal du dog faktisk være 20 eller over, og i mange tilfælde er der andre regler for folk mellem 20-25, da folk i denne aldersgruppe oftere har en dårligere økonomi end folk på 25 eller over.

Folk i alderen 20-25 er tit studerende eller har en lav indkomst, hvorfor de har sværere ved at stille en sikkerhed for pengene. Udover alder betyder det også noget, hvordan din økonomiske situation ser ud.

De fleste låneselskaber ser helst, at du har en fast indkomst det kan både være i form af almindelig løn fra et arbejde, det kan være kontanthjælp, eller det kan være pensionspenge.

Så længe det er en fast indkomst. Indkomsten kan også være SU, selvom nogle låneselskaber ikke ønsker at låne ud til folk på SU. Dette skal du naturligvis tjekke op på inden. I forhold til økonomi er det ligeledes et krav, at du ikke er registreret i RKI som dårlig betaler.

Det skyldes naturligvis, at det ikke er særlig fordelagtigt for låneselskaber at låne penge til folk, som har svært ved at betale pengene tilbage. Derfor kan du stort set aldrig låne penge, hvis du er registreret i RKI. Sidst men ikke mindst skal du have fast bopæl i Danmark.

Det er ikke et krav, at du ejer din bolig du må hellere end gerne bo til leje, så længe at det er en fast bopæl. 

Hvem bør tage et straks lån?

Hvis du, efter at have læst dette, sidder og tænker “bør jeg tage et strakslån?” er der en række ting, du skal huske at spørge dig selv. Først og fremmest er det vigtigt, at du husker at bruge din sunde fornuft.

I og med at det er så utrolig nemt at få adgang til disse penge, fordi ingen bankmænd eller lignende tjekker op på dig og din økonomi inden, er det vigtigt, at du “tjekker op på dig selv”. Spørg dig selv, om du rent faktisk har råd til at låne disse penge?

Det kan være en rigtig god idé at lave et budget over dine penge, for at klargøre overfor dig selvom du på sigt vil have mulighed for at betale pengene tilbage med de renter, der nu måtte være.

Det kan til tider virke lidt for fristende at tage et strakslån, da det netop der så utrolig nemt at låne pengene. Derfor er det vigtigt at have viljestyrke, og ikke låne pengene bare for at gøre det.

Det hænger i høj grad sammen med, at renterne på strakslån er utrolig høje som oftest også rigtig meget højere end ved eksempelvis et boliglån. At renten er høj er ikke det eneste, du skal have i baghovedet.

Renten er nemlig ikke det eneste der har med tilbagebetaling at gøre. I stedet for kun at kigge på renten, skal du derfor kigge på lånets ÅOP, som betyder årlig omkostning i procent.

ÅOP fortæller dig lige præcis, hvor meget du rent faktisk skal betale tilbage på lånet, og det gør renter ikke. Der kan nemlig sagtens være en række skjulte gebyrer, som du ikke ser, når du blot kigger på renten.

Kig derfor først og fremmest på lånets ÅOP, før du beslutter dig for, om du skal tage dette lån. Det er desuden en rigtig god ide at sammenligne flere forskellige lån, og eventuelt kontakte flere låneselskaber for nogle lånetilbud, så du kan få det bedste lån for netop dig.

Det er altid uforpligtende at bede om et tilbud, og således kan du sammenligne de forskellige låns ÅOP. 

Hvis du går og overvejer at tage et lån straks, bør du derfor overveje disse ting inden.