Mikrolån i 2022 – findes de og hvad koster de?

Mikrolån er lånstørrelse af 500-5000 kroner, som typisk optages, hvis man mangler penge i en kort periode. Når de fleste taler om at låne penge, er det ofte i forbindelse med et lån til at finde det helt rigtige hus til familien, eller det er til en ny bil, så transporten frem og tilbage fra arbejde bliver så nem som mulig.

Dette behøver dog ikke altid at være grunden, og det kan sagtens være et mikrolån, som du har brug for.

Dog er der mange steder, hvor du kan finde mikrolån muligheder, og dette kan nemt bliver uoverskueligt og forvirrende. Derfor får du i denne artikel en guide til, hvordan du bedst finder et mikrolån med straksudbetaling, så du kan købe det, som du mangler i din hverdag.

Mikrolån er lånestørrelse af 500-5000 kroner, som typisk optages, hvis man mangler penge i en kort periode. De minder meget om nye sms lån, men er typisk i en mindre størrelse og med andre betingelser.

👌Vi anbefaler at du læser hele denne artikel igennem før du træffer en økonomisk beslutning

Michelle Petersen – Journalist / Økonomisk Rådgiver

Hvad er mikrolån?

Mikrolån er i virkeligheden små lån man optager med kort tilbagebetalingsperiode. De har typisk højere renter, da bankerne også skal tjene penge på at udlåne slev smp beløb.

Derfor ser man ofte en ÅOP på over 800%, da ÅOP udregnes på årsbasis, men hvor mikrolån tilbagebetales på 30,40 eller 60 dage.

Mikrolån og minilån i 2022
Mikrolån og minilån er ikke altid den rigtige låsning når du står med kun få mønter på lommen! HUSK DET!

Er minilån og mikrolån det samme?

Nogle kendertegner er mikrolån som et minilån og det er o princippet det samme. Den eneste forskel er bare størrelsen. Et minilån kan man typisk låne af en kammerat for 100-200 kroner, men skal du op og låne 5,000 kr, er det pludselig en anden sag.

Mikrolån hos kommune

Som arbejdsledig kan du faktisk optage er mikrolån til at hjælpe med at få hverdagen til at fungere. Det kan for eksempel være 500 kroner, der skal bruges til at betale indkøb, så der kan komme mad på bordet.

Hos LånFakta vil vi altid anbefale at du ansøger om et minilån hos din kommune, da der oftest er langt lavere end de kviklån og hurtigløb du kan optage via de låneudbydere der findes overalt på nettet og i TV.

Skulle du stå i den uheldige situation at gå til kommunen og ansøge om et mikrolån?

Hvis du bor i København, kan du hvert fald søge rådgivning og hjælpe til at finde det bedste mikrolån her.

Se video om to mikrolånere her

De bedste mikrolån

Når der er tale om et mikrolån, så ligger betydningen i ordet. Det er altså et meget småt lån, så du kan låne penge til de mindre ting, du har brug for i din hverdag. Denne type af lån er ofte sat frem uden renter, men istedet skal du lægge en sum penge ud for at få lov til at låne.

Omregner man dette beløb til renter på lånet, kan det være en utrolig høj rente at skulle betale. Man skal dog tage med i tankerne, at dette er renter fra et utroligt lille lån.

Tit er der tale om et lån på mindre end 5.000 til 10.000 kroner, og det er altså ikke et uoverskueligt højt beløb at skulle betale af efterfølgende. 

Hjemstedet for nye mikrolån 2022

Når du skal finde et godt mikrolån, er der et helt hav af muligheder. Der kommer hele tiden nye mikrolån med straksudbetaling, hvor du nemt kan finde penge til dine projekter.

De fleste udbydere er små bankselskaber, som tilbyder hurtige mikrolån. De fleste er dog alle sammen ens i deres basisform, og det er derfor op til at finde det lån, hvor du kan få den billigste udbetaling med de laveste gebyrer gennem sammenligning af flere forskellige lån. 

Hurtig udbetaling af mikrolån online

Der findes et hav af forskellige udbydere af mikrolån online. Der er altså stor mulighed for at få adgang til et billigt mikrolån ved få klik på din computer eller endda fra din mobil, hvis du er på farten.

Der er mange fordele ved at tage et mikrolån, og der er meget få ulemper, hvilket gør det attraktivt at kunne få adgang til mikrolån med hurtige udbetalingsmuligheder. 

Fordele ved mikrolån

Mikrolån er kommet for at blive, og det er der mange grunde til. Den første er, at du kan tage et lån, uden at du skal have egentlig kontakt med din bank, og du skal ikke vente på forskellige  og trælse åbningstider.

Du kan simpelt og hurtigt åbne en app på din smartphone, også er du allerede i gang med søgningen efter et godt og billigt mikrolån.

Den anden fordel er, at du ikke længere er afhængig af, at dine venner eller din familie skal låne dig mindre beløb i hverdagen. Du har altså en mulighed for at låne penge til en ny vaskemaskine eller en ny computer, uden at du skal til at tænke på, hvordan du bedst får fortalt familien, at du ikke har penge nok til regningen.

Det er blevet en del af vores kultur at være forbruger orienterede, og du behøver derfor ikke længere at vente i flere måneder for at have sparre op, til det du står og mangler i din hverdag.

En tredje fordel er, hvor hurtigt penge kan komme ind på din konto.

Står du og mangler penge om morgenen til en ny cykel til arbejde, eller mangler du penge til en ny sofa, fordi den gamle gik i stykker, behøver du blot at vente til middagstid.

Udbydere af de hurtigste lån

Når du har kigget igennem forskellige typer af mikrolån med hurtig udbetaling online, kan du passende sørge for, at de forskellige udbydere er de bedste indenfor deres felt. De mest benyttede mikrolånsudbydere er Nupp, Bonuslaan eller Minilaan, men der er mange andre forskellige udbydere. Disse navne er en del af kernen, hvor du kan find mikrolån online. 

Sådan får du et af de nye mikrolån 2022

For at du kan få adgang til et mikrolån er der ikke mange kriterier, som du skal opfylde. Den første værende, at du er fyldt 18 år. Du skal altså være myndig, før du kan få adgang til at kunne lån penge online.

Det næste er, at du skal have en fast bopæl i Danmark. Du skal altså egentlig bare have din folkeregisteradresse i landet. Det sidste kriterium, som skal være opfyldt, inden du kan låne penge er, at du har en eller anden for årlig indtægt. Dette kan for eksempel være i form af SU, eller det kan være en almindelig løn.

Du skal altså bare have en garanti på, at du kommer i besiddelse af flere penge, efter du har taget dit lån, så banken er sikker på, at du kan tilbagebetale dit lån. Den mest gængse minimumsindtægt for at kunne få adgang til et mikrolån (eller et lån generelt) er på 150.000 kroner årligt. 

Udbetaling af et mikrolån

Når du har endelig har gennemgået alle de forskellige mikrolån, som kunne have interesse for dig, kommer du til, at du skal have penge udbetalt. Dette kan gå utroligt stærk. Hvis du har muligheden for at søge dit mikrolån indenfor bankens og minilånsudbyderens åbningstider, kan du have pengene nærmest lige efter du har ansøgt. Det tager nemlig ikke lang tid for et lån at blive godkendt, når du vælger en mikrolånsudbyder online.

Vælger du dog at gøre det udenfor åbningstiderne, kan der godt gå en halv til en hel dag, før du har pengene på din konto. 

Sammenlign dine mikrolån

Husk at sammenligne dine mikrolån, inden du vælger at skrive under på en lånekontrakt. Dette kommer til at hjælpe dig på længere sigt, så du undgår ubehagelig overraskelser i forbindelse med dit lån. Det kan både være billigt og nemt at låne penge, så længe du husker at kigge igennem din kontrakt, og du holder øje med prisen på de forskellige gebyrer.

Hvis du har brug for at låne et mindre beløb, kan et mikrolån være til dig. Du kan nemt ansøge om et mikrolån online, og applikationen får normalt svar inden for få minutter.

Hvad er et mikrolån

Et mikrolån kan sammenlignes med et hurtigt lån eller et sms-lån . Ligesom med disse lån kan du hurtigt låne et lille beløb. Som du hører under navnet mikrolån, betyder dette lån, at du låner et mindre beløb. 

Normalt låner du mellem 500 og 10.000 DKK, og du låner dette beløb med en kort løbetid. Det er også muligt at finde långivere, der tilbyder højere beløb for længere løbetid, op til et år.

Et mikrolån er et af de nemmeste lån, du kan tage. Summen er lav, og tilbagebetalingsperioden er normalt kort.

Et mikrolån er godt at tage, hvis du har været i en uforudsigelig økonomisk vanskelighed og hurtigt har brug for adgang til et mindre beløb for at løse den situation, der er opstået. 

Du bør dog kun tage et mikrolån, hvis du er sikker på, at du vil være i stand til at tilbagebetale lånet plus dets omkostninger inden for den fastsatte tid. Hvis ikke risikerer du at sætte dig selv i endnu større økonomiske problemer ved at låne penge .

Der kan tages et mikrolån, hvis du har en brudt tand, eller hvis bilen skal repareres hurtigt. Det bør ikke tages med til shopping eller til dækning af andre unødvendige udgifter.

Krav til optagelse af mikrolån

For at en långiver kan godkende et mikrolån online, skal du som låntager opfylde visse krav med din ansøgning. Der er en række krav, der skal opfyldes:

• Aldersgrænse
• God tilbagebetalingsevne
• Kreditoplysninger
• Kontroll af betalingsanvisninger

På den ene side skal man være nået 18 år og dermed opnå status som autoritet og være en svensk statsborger. Du skal også være i stand til at bevise, at du har en deklareret indkomst, så långiveren ser, at du har en god tilbagebetalingsevne. Långiver ønsker at sikre, at pengene tilbagebetales.

Långiver vil undersøge den potentielle låntagers økonomi og også anmode om en kredittjek for at se, om der ikke er nogen gældskonto eller tvist med fogeden. Det varierer mellem forskellige långivere, om de accepterer betalingsanmærkninger eller ej.

Valg af mikrolån

Der er et antal långivere, som du kan ansøge om et mikrolån fra. Det nemmeste er normalt at navigere online for at finde den långiver, der bedst opfylder dine krav.

Et godt råd er at sammenligne forskellige långivere med hinanden i stedet for at tage den første. Forskellige långivere har forskellige krav og omkostninger. Nogle långivere opkræver ekstra omkostninger, såsom installationsgebyrer og avi-gebyrer. Derudover adskiller den effektive rente sig mellem de forskellige långivere.

Sammenlign de bedste muligheder for mikrolån i forhold til de samlede omkostninger. Det er bedre at anvende til nogle få långivere end mange med den forestående kreditjek.

Mikrolån med betalingsanmærkning

Hvis du har en betalingsanvisning, kan du have problemer med at ansøge om et lån. Mange långivere accepterer bemærkninger, men så skal du bevise, at du har en ellers stærk økonomi og derudover risikerer du at få højere renter.

Der er en individuel vurdering af, om du kan få mikrolån med betalingsanvisninger. Hvad der vurderes er hvor gamle de er, hvilke beløb de beløber sig til, og hvor mange klager du som låntager har.

Mikro Lån trods RKI

Når de ansøger om et mikrolån, ønsker de fleste långivere normalt at foretage en kredittjek for at undersøge låntagers økonomiske tilstand. Der foretages en kredittjek for at sikre låntagers tilbagebetalingsevne.
Der er mange långivere, der ikke oplyser deres kreditoplysninger gennem UC, forkortelse til Informationscenter. Det betyder, at det er et lån trods rki registrering.

Informationscenter er et selskab, der ejes af flere banker, og dette selskab indsamler og sælger kreditoplysninger. I stedet bruger mange långivere virksomheder, hvis kontrol gør det til et mikrolån trods RKI. 

Ansøg om et mikrolån

Det er meget let at ansøge om et mikrolån og tager normalt et par minutter. Den nemmeste måde er at indsende din ansøgning på internettet via långiverens websted. Derefter skal du udfylde, hvor meget du vil låne og dine personlige oplysninger.

Du får normalt en foreløbig meddelelse med det samme, når du indsender din ansøgning, og så tager det ikke lang tid, før det endelige svar ankommer. Ofte kigger en officer normalt igennem ens ansøgning for at sikre, at det ser okay ud. Det er ikke ofte du får helt nej på din låneansøgning, men du kan muligvis ændre det beløb, du ansøger om.

Hvis långiveren kun ønsker at tilbyde et mindre beløb, informerer de normalt om det beløb, de tilbyder, i det svar, du modtager.

Ansøg om flere mikrolån

Det er godt at vide, at du normalt kun kan have et mikrolån fra en långiver. Før dette tilbagebetales, kan du ikke ansøge om et andet.

Du kan dog ansøge om flere mikrolån fra andre långivere. Men hvis du har behov for at ansøge om et antal mikrolån, er det en god ide at søge råd hos din bank i stedet for, hvordan du opretter din økonomi. Mikrolån skal ikke være en regelmæssig løsning på en ustabil økonomi, men kun til akutte problemer.

Modtag deres lån

Når du har modtaget din ansøgning om et mikrolån, får du normalt hurtig adgang til pengene. Hvor hurtigt ens lånte penge kommer ind på kontoen afhænger dels af hvilken bank du bruger selv og dels af hvilken bank långivere bruger. Efter den godkendte ansøgning kan pengene komme inden for 15 minutter i nogle banker.

For andre banker kan det tage et par timer eller indtil den næste bankdag. Husk, at långivere normalt kun godkender lån i ugedage og kontortid. Penge kan kun udbetales i bankdage.

Hvis du har et hurtigt behov for penge, kan det være en god ide at se, hvilke banks potentielle långivere bruger til at overføre de lånte penge. Det er normalt klart på deres websteder, hvor lang tid det tager at gennemføre transaktioner med forskellige banker.

Tilbagebetale et mikrolån

Da et mikrolån består af et lille beløb, er løbetiden normalt meget kort. Dette er noget fordelagtigt, fordi jo kortere løbetid, jo billigere bliver låneafgiften. For at være i stand til at tilbagebetale dit mikrolån, skal du sikre dig, at du har en tilstrækkelig god finansiel stilling til at følge den korte og intensive tilbagebetalingsplan.

Hvis du ikke lykkes med at følge tilbagebetalingsplanen og betale fakturaerne i tide, vil du snart modtage en betalingspåmindelse, der leveres med høje omkostninger. Derefter sendes sagen snart til fogeden, hvor du risikerer at få en betalingsanvisning eller værre, en gældskonto.

Derfor, før du ansøger om et mikrolån, er det meget vigtigt, at du sikrer, at dine finanser er i stand til at modstå det korte lån. Det er godt, hvis du budgetterer for tilbagebetalingen, selv før du tager et lån.

Renter og løbetid for mikrolån

Et mikrolån har normalt en kort løbetid. Du låner hurtige penge og betaler hurtigt tilbage. Varigheden af ​​et mikrolån er normalt 30, 60 eller 90 dage.

Du modtager derefter en faktura sendt hjem, eller hvis du bruger automatisk fradrag fra din bankkonto, hver måned. Det er meget vigtigt, at du betaler din faktura til tiden for ikke at risikere ekstra omkostninger.

Når du vælger mikrolån, er det vigtigt at kigge efter et lån, der giver dig lave samlede omkostninger. Det er godt at have en så lav effektiv rente på dit lån som muligt. Derefter vil de samlede udgifter til lånet være mindre.

Mikrolån til fattige

Der er opstået et fænomen i Danmark som hedder mikrolån til fattige mennesker. Det er noget af det mest afskyelige der kan beskrives indenfor lånebranchen.

Lån skal udbydes til mennesker, som har behov for et penge til et akut behov. At man sætter en ting i verden, som hedder lån til de fattigste personer i Danmark er som at tilbyde folk at grave sin grav endnu dybere.

Hos Lånfakta beskriver vi lånebranchen objektivt og forsøger at gøre den så gennemskuelig som muligt! Har du derfor søgt på Google for “lån til fattige mennesker”, vil vi meget kraftigt anbefale at du tager en samtale med din lokale socialrådgiver, eller en repræsentant fra staten.

Der findes mange gode muligheder for at få lagt et budget, en økonomisk plan og en overskuelig fremtid som sikrer dig en sikker fremtid for dig og eventuelle familiemedlemmer.

Har du brug for hjælp til at lægge budget kan du klikke her. Har du brug for at tale med en økonomisk rådgiver fra staten kan du i stedet klikke her.