Lån uden sikkerhed med betalingsanmærkning

Det er vigtigt at du forstår at du ikke kan låne penge uden at få foretaget en individuel vurdering af din kreditværdighed

Michelle, skribent hos LånFakta.dk

Ønsker du alligevel at se hvilke muligheder der findes på markedet.

I dag har Danskere over 60 milliarder i forbrugsgæld, som er en kraftig forøgelse af de 27 milliarder vi havde i i år 2008. Det giver sig selv at en del af dem, som øger til denne gæld er personer med udfordringer omkring dårlig betalingsevne og kreditværdighed.

Derudover findes der store grupper af mennesker som af forskellige årsager havner i kategorien for dårlig kreditværdighed. Det handler om mennesker der er arbejdsløse, langtidssyge eller af andre årsager lever under fattigdomsgrænsen.

I denne artikel skal vi se på fakta og muligheden for at få privatlån og lån uden sikkerhed med betalingsanmærkninger.

Lån uden kreditværdighed

Der er få muligheder for garanterede lån med betalingsanmærkninger. I Danmark er der en långiver, Ferratum, der godkender betalingsanmærkninger, men du bør være opmærksom på, at Danske banker og långivere skal vise moderation og ansvarlighed. Derfor ønsker de ikke at låne penge på minuttet til folk med betalingsanmærkninger.

Når du ansøger om at låne penge, vil din ansøgning blive genstand for en kreditvurdering. Så bliver det kontrolleret, om de oplysninger, du har givet om dine private finanser, stemmer overens med de oplysninger, der er indeholdt i offentlige registre. Hvis du har en eller flere betalingsanmærkninger (uanset årsagen), vil det som regelt føre til en afvisning til et nyt lån.

Dette afslag handler også om, at du ønsker et lån med en betalingsanmærkning, er en stor risiko for banken. De ser fra din historik, at sandsynligheden for at få tilbage de penge, de låner til dig, er betydeligt lavere end, hvis de låne til en uden en betalingsanmærkning.

Banker vil tjene penge, og de vil derfor ikke låne penge, når risikoen med lånet er for stor.

Økonomisk hjælp uden sikkerhed

Det er muligt at få økonomisk hjælp, selvom du ikke har sikkerhed i form af bolig eller andre værdigenstande. Du kan selvfølgelig spørge forældre eller en anden familie, men det er normalt ikke klogt at blande familie eller venner med sådanne ting. Når alt kommer til alt, skal du have et godt forhold i mange år, og penge har tendens til at være ødelæggende.

Hvad du kan gøre er at ansøge om et forbrugslån uden sikkerhed. Dette er en type lån, hvor du som vi allerede har nævnt ikke behøver at stille sikkerhed for de penge, du låner. I stedet skal du betale en lidt højere rentesats for at dække den risiko, banken tager.

Lån uden sikkerhed – Er det muligt?

Der findes mange muligheder for at låne penge i 2022. En af de mest populære former for lån er de hurtige kviklån, eller sms lån, da de er nemme og man har pengene på sin konto relativt hurtigt.

Desværre står flere og flere danskere på listen over dårlige betalere og ender i RKI. Derfor spørger mange om de kan få et lån trods RKI og der findes faktisk flere muligheder for sms lån trods RKI – Er det muligt?