Bedste Forbrugslån 2022

Sammenlign forbrugslån uden sikkerhed med lave renter. Vi hjælper dig med at finde den laveste rente på dit lån 100% garanteret.

✅ Sammenlign forbrugslån (op til DKK 600.000)
✅ Spar tusindvis af kroner ved at vælge lave renter
✅ Forbrugslån med den laveste rentegaranti
✅ Sammenlign lån fra over 100 långivere og banker

Sammenlign forbrugslån find lån med lave renter

Lånfakta.dk hjælper dig med at sammenligne forbrugslån, så du kan finde et godt usikret lån med den lavest mulige rente.

Et forbruslån kaldes også privatlån eller forbrugerlån. Fælles for disse lån er, at de alle er usikrede lån .

På denne side gennemgår vi både hvor meget du kan låne, hvad du kan bruge pengene til, hvor meget renter du skal betale for lånet og om du finder forbrugslån med den laveste rente i 2022.

Ved at bruge vores service til at sammenligne forbrugslån kan du finde og vælge lånet med den laveste rente  og dermed kan du spare 1000 DKK. Penge, som du kan gøre meget sjovere ting for end at afbetale dit lån.

✅ Lige nu sammenligner vi over hundrede långivere . Brug vores sammenlignings side for sms lån for at finde det billigste smslån eller tjek vores tabel her på siden for flere sammenligniner.

Forbrugslån med de laveste renter i 2022

I tabellen her på siden kan du hurtigt og let ansøge om forbrugslån på op til 600.000 DKK.

Ansøgning går hurtigt, er helt gratis og uden forpligtelse.

Hvis du ikke kan lide låneforslaget, behøver du ikke gøre noget du har ikke accepteret noget, før du har underskrevet en gældsbrev.

Du skal blot udfylde en ansøgning, som normalt tager 2-3 minutter. Derefter begynder lånetilbud fra forskellige banker og låneselskaber at strømme. Du kan derefter roligt gå igennem de løfter, du har modtaget, og vælge, om du vil fortsætte med lånet eller ej.

Sådan fungerer et forbrugslån

 1. Vælg hvor mange penge du vil låne (op til 600.000 DKK)
 2. Vælg den ønskede tilbagebetalingstid (løbetid), normalt kan du vælge mellem 1 år og op til 15 eller 20 år.
 3. Når du har lavet en låneansøgning, modtager du et tilbud / et løfte om lån. I forbindelse med ansøgningen modtages en kreditrapport fra creditsafe eller banken direkte, der sendes til bankerne. Der tages kun en kreditrapport, selvom ansøgningen videresendes til mange udbydere.
 4. Hvis du vælger at acceptere lånet, underskriver du lån med NemID, så har du indgået en aftale med långiveren.
 5. Når du har accepteret lånet, får du udbetalt hele lånebeløbet til din bankkonto, er det normalt muligt at få pengene udbetalt, og du har dem på bankkontoen inden for et par dage.

Hvad kan jeg bruge et forbrugslån til?

Det er almindeligt, at forbrugslån bruges til at finansiere for eksempel bilkøb, møbler, renoveringer, huselektronik og rejser.

I princippet kan du bruge banklånet til hvad du vil, da der er få banker, der er interesserede i, hvad du bruger dine penge på.

Det vigtige for banken er, at du betaler tilbage dit lån i henhold til aftalen , så betyder det ikke noget, om du har brugt pengene til at købe et gammelt bilrenoveringsobjekt eller en ny bil fra bilforhandleren.

Det betyder, at du faktisk kan bruge pengene til at lægge noget ekstra guld i dit liv, men du skal selvfølgelig ikke gøre det, fordi det i praksis betyder, at du skal betale renter for alle køb, du foretager med dine lånte penge.

Vil du ikke betale renter for det måltid, du har på bordet, eller for den kaffe, du køber i byen? Måske ikke den mest økonomiske mulighed.

Hvilke krav skal være opfyldt for at få et sikret forbrugslån?

✅ Normalt skal man have en fast ansættelse i betragtning af at lånet ikke kræver nogen sikkerhed.

✅ Indkomstkrav er normalt omkring DKK 100.000 / år.

✅ Normalt er det nok at være i lovlig alder til at låne, dvs. 18 år.

✅ Du har ikke tilladelse til at have nogen gældsbalance med kroner, på dette tidspunkt er bankerne stive når det kommer til forbrugslån. Der er dog nogle individuelle långivere, der tilbyder lån med sikkerhed til dig, der har en gældssaldo, forudsat at du afvikler din konkursgæld med en del af lånet.

Renter på forbrugslån Hvad er en god rente?

Rentesatsen for et forbrugslån i 2022 er ifølge Nationalbanken cirka 5% .

Den rentesats, du modtager, afhænger helt af, hvor kreditværdig du er. Det er dog ikke ualmindeligt, at rentesatserne falder inden for området 3 9%. En rente på 3% betragtes som en meget god rente på forbrugslån .

At renten for forbrugslånlån uden sikkerhed er så lav, må vi takke for det faktum, at rentesituationen i 2022 forbliver meget deprimeret. Vi ved naturligvis ikke, hvor længe dette vil vare, men nu er det et godt tidspunkt at bruge det med sund fornuft, hvis du har brug for at låne.

Renten på et forbrugslån i Danmark er næsten altid variabel. Dette betyder, at renten kan ændre sig og blive både højere og lavere i lånets løbetid.

Ved boliglån er det mere almindeligt med fast rente, som derefter fungerer lidt som en forsikring mod renteforhøjelser, da en renteforhøjelse på et lån på flere millioner DKK kan være meget dyrt. 

Historisk set har variable renter været mere fordelagtige end faste.

For et forbrugslån er renten imidlertid normalt variabel. Dette betyder dog ikke, at lånevirksomheden alligevel kan hæve renten, der skal være en god grund til rentestigningen, for eksempel at det er blevet dyrere for lånevirksomheden at låne penge selv (bankens såkaldte låneomkostninger).

En stor fordel ved variabel rente er, at du til enhver tid kan opsige dit lån uden ekstra omkostninger. Rentesatsen er i stedet fast, men du skal betale et gebyr for at forudbetale lånet.

Hvilken rentesats du modtager afhænger også af din betalingsevne:

✅ Selvfølgelig med god betalingsevne får du den laveste rente.

✅ Hvis din økonomi er usikker, vil renten være lidt højere, men den vil sjældent overstige 10%.

✅ Hvis du har en lav skattepligtig indkomst, kan du vælge at ansøge om lånet hos din partner eller anden bekendt som medansøger, dette vil sænke din rente.

Sammenlign rentesatser på forbrugslån

Det er en meget god idé at sammenligne forbrugslån for at låne til den lavest mulige rente. Med kun en låneansøgning kan bankerne derefter kæmpe for dig som kunde ved at vende tilbage med deres bedste lånetilbud.

På billedet herunder kan du se oversigten over nogle af vores lån som vi sammenligner:

Du bliver således informeret om det beløb, du kan låne (behøver ikke være det samme, som du har ansøgt om), lånets løbetid, de månedlige omkostninger, hvor lang tid betalingen tager, og hvad den effektive rente vil være.

Så meget du kan låne uden sikkerhed

De forbrugslån, som de fleste banker tilbyder tidligere, havde et loft på 350.000 DKK, men for nylig blev dette maksimale beløb ændret til hele 600.000 DKK.

Forbrugslån uden sikkerhed

Der er også kreditfirmaer, der har et markant lavere låneloft, men til gengæld tilbyder lån, der er mindre end DKK 10.000, hvilket er det laveste beløb, som de almindelige banker normalt låner ud.

Hvor meget du faktisk kan låne afhænger af din kreditvurdering , der er baseret på din indkomst, dine udgifter, din gæld og hvor mange mennesker der bor i din husstand.

Det er langt fra alle, der har mulighed for at låne så mange penge som 600.000 DKK. Ved en “normal” månedsløn på ca. DKK 25.000 kan man forvente at låne ca. DKK300.000 uden sikkerhed til en rimelig lav rente.

Hvis du har en partner, der også har en stabil indkomst, forbedres din kreditvurdering, men du har børn i hjemmet, som du skal levere, eller en partner, der ikke fungerer, vil det være det modsatte.

Hvis du har brug for at låne penge, men ikke har så god indkomst, kan du og din partner ansøge om et lån med ansøger . Det betyder, at både du og din partner er på lånet, og det kan give en bedre rente og større chance for at blive godkendt.

Hvor længe kan du låne penge?

Det mest almindelige er, at du kan oprette dit forbrugslån i 1 15 år . Nu i 2022 er der også långivere, der tilbyder løbetider på op til 20 år , for eksempel er det muligt at ansøge via Lendon.

Hvor længe kan man låne?

Hvor lang tid du kan optage lånet afhænger hovedsageligt af din betalingsevne og dine ønsker, men også af hvor stort et lån du tager.

Der er således flere faktorer, der spiller en rolle, og derudover er nogle banker mere fleksible end andre.

Husk dog, at det kan virke som en god ide at placere lånet over en længere periode, da de månedlige omkostninger vil være lavere, men lånet vil være dyrere jo længere løbetid du vælger på grund af de renter, der tilføjes. I alt bliver lånet således dyrere med en lang løbetid.

En lang løbetid medfører også en usikkerhedsfaktor, da renten kan ændre sig, hvis den variable rente om 15 år kan være både højere og lavere, end den er i dag.

Tip! Vælg ikke en længere løbetid end du har brug for, selvom de lavere månedlige omkostninger muligvis tiltrækker om 20 år vil det ikke være så sjovt at betale ned lånet, som du tog nu.

Hvad koster et forbrugslån?

Hvad koster et forbrugslån?

Når du tager et lån, skal du betale tilbage både lånebeløbet, renter og eventuelle gebyrer. Således vil det samlede beløb, du skal betale tilbage, være mere end de penge, du oprindeligt lånte.

Men hvor meget koster et forbrugslån egentlig? Vi vil gennemgå dette med nogle eksempler.

Forbrugslån som kontantindskud til en bolig

Hvis du planlægger at købe en bolig med et lån, der kræver en sikkerhed, kan du kun låne 80% af, hvad boligen koster, og hvis du skal købe et hjem, skal du betale mindst 15% af det kontante bidrag fra din egen lomme.

Men du kan faktisk dække sådanne udgifter med et forbrugslån, hvis din betalingsevne er god nok til at tage to nye lån.

Hvis du ikke har afsat nogen sparepenge, kan du derefter ansøge om et forbrugslån på 15% ud over pantelånet på de resterende 85% af værdien af ​​hjemmet.

Dette kan for eksempel være relevant for dem, der er relativt unge og ikke har så meget besparelser, men på den anden side har du for nylig fået en fast ansættelse, der giver dig mulighed for at betale lånet.

Kan du få et forbrugslån på trods af RKI?

Er det overhovedet muligt at låne penge hvis man står i RKI? Dette er et almindeligt spørgsmål i udlåns verdenen.

Det er virkelig ikke let at finde en bank eller et kreditfirma, der yder et forbrugslån, selvom du kun har en enkelt betalingsanvisning og ikke har nogen gæld tilbage på Kronofogden, heller ikke hvis du har en god betalingsevne. Fortiden er tilsyneladende vigtigere end de fleste banker i dag.

Men der er faktisk nogle kreditfirmaer, der kan yde forbrugslån på trods af betalingsanmærkninger, og så refererer vi ikke til hurtige lån men til almindelige ordinære lån. Hos Lendo  kan du for eksempel finde forbrugslån, der tillader betalingsanmærkninger.

Flere sådanne lån kan hvidvaskes under lån med en betalingskort her på Lånfakta.dk, vælg bare et større lånebeløb og en løbetid på mindst et år, så får du et antal låneformidlere, der kan finde et forbrugslån til dig.

At tage et lån uden sikkerhed til trods for en betalingsanvisning kan kræve, at du på anden måde passe på din økonomi.

Fordele ved forbrugslån uden sikkerhed

Når du optager et usikret lån, behøver du som regel ikke at redegøre for, hvad du har pengene til, og selvom du skal, er långiveren sjældent interesseret i, hvad du bruger pengene til.

Det er ikke når du optager et  lån med sikkerhed . Du skal tydeligt angive, hvad du vil have pengene til, og hvad du køber for lånet er långiverens sikkerhed. Dette betyder, at kravene til, hvad du køber, er meget højere, end når du optager et usikret lån.

Nogle af fordelene ved usikrede boliglån

 • Du bestemmer selv, hvad pengene skal gå til du kan låne, uanset om det er at tage på en drømmetur verden rundt eller betale for en nødvendig operation.
 • Det private lån har normalt en variabel rente, hvilket betyder, at du til enhver tid kan indløse lånet uden ekstra gebyrer
 • Du har ikke brug for sikkerhedsstillelse eller garant for at få et lån, forudsat at du har en rimelig organiseret økonomi
 • Renten på forbrugslån er i øjeblikket relativt lav

Hvad er alternativerne til forbrugslån?

Selvom der er mange fordele ved usikrede boliglån, som du kan se ovenfor, er der også situationer, hvor der er bedre alternativer.

 • Selv hvis du ejer dit hjem, er det næsten altid en bedre mulighed for at låne hjemmet end at ansøge om et forbrugs lån, fordi du garanteret får en lavere rente end dit nye lån, når du har sikkerhed for lånet.
 • Hvis du er arbejdsløs eller har en meget lav indkomst, kan det være vanskeligt at få deres låneansøgning gennemgået. Du kan derefter foreslå en medsøger eller overveje at tage et hurtigt lån / sms-lån, hvis du virkelig har brug for at låne penge.
 • Hvis du køber en bil eller et hjem, skal du bruge denne vare som sikkerhed for lånet. Dette giver långiveren større sikkerhed, hvilket betyder, at du kan låne til lavere renter.
 • Hvis du af en eller anden grund ønsker at undgå, at der tages en kreditrapport i RKI, er der långivere, der bruger andre kreditrapporteringsfirmaer end RKI . Dog er renten normalt højere for den type lån.

Opsummering af forbrugslån 2022

Et forbrugslån, også kaldet et tomt lån, er et lån rettet mod privatpersoner. Formålet med lånet er forbrug, og banken behøver ikke at finde ud af, hvad du har brug for pengene til.

Blanke lån kræver ingen sikkerhed, hvilket betyder, at du ikke behøver at have nogen bolig eller noget andet som sikkerhed for at låne. Prioritetslån gælder også for private, og du tror måske, at dette også er et forbrugslån, men forskellen er, at pantelånet kræver en sikkerhed. 

Du kan dog tage et forbrugslån for at betale for et hjem, hvis det ikke koster mere end DKK 350.000 eller 600.000, fordi det er det højeste beløb, et lån kan have, men du skal selvfølgelig ikke gøre det, fordi pantelånet har en lavere rente.

Når du ansøger om et forbrugslån, ser banken på din økonomiske situation, før de muligvis giver din ansøgning, dvs. din indkomst, dine udgifter og din gæld. 

Banken er meget forsigtig med dette, fordi lånet ikke har nogen sikkerhed, de kan tage, hvis du ikke tilbagebetaler dit lån. Med andre ord er det et højrisikolån.

De fleste banker accepterer ikke, at du har betalings anmærkninger og gæld med kroner, selvom der kan være undtagelser, når det kommer til bemærkninger. På Lånfakta.dk finder du flere sådanne undtagelser. 

Når det kommer til krav, skal du også have en fast ansættelse og en vis årlig indkomst, mange långivere kræver en minimumsindkomst på DKK 100.000 150.000 / år.

FAQ

Skal man have fast ansættelse?

De fleste banker kræver, at du har en fast ansættelse, men der er nogle få undtagelser, især når det kommer til lidt mindre private lån. Din månedlige indkomst spiller ikke en så stor rolle, men det vigtigste er, hvad den samlede årlige indkomst vil være i stedet.

Kan man indløse lånet tidligt?

Ja, du kan indløse lånet og blive gældsfri når du vil, bare kontakte banken og anmode om en endelig betaling, som du derefter betaler. 

Hvordan tilbagebetaler jeg mit lån?

Som forbruger betaler du tilbage månedligt via direkte indbetaling, i nogle tilfælde, løn ved faktura, men det er ikke nær så almindelig.