Lån som arbejdsløs og lån til ledige

Situationen kan føles umulig – man mangler beskæftigelse og har et presserende behov for penge . Alternativt har du muligvis ikke længere et fast job, men har stadig brug for et lån. 

Lån som arbejdsløs

Hvis du er i en sådan situation, kan det føles sikkert at vide, at der i dag er långivere, der tilbyder lån , selvom du ikke har en fast indkomst. 

Kreditgiveren gennemgår derefter din situation individuelt og vurderer den. Hvis de føler, at et lån vil blive afviklet, tildeles de på trods af at de er arbejdsløse eller mangler en fast ansættelse, og pludselig er situationen løst, og et lån eller kredit er opnået.

Der kan ansøges om lån uden job på mange forskellige måder – mange långivere i dag tager ikke kreditoplysninger fra UC, så selvom et permanent job mangler, behøver selv kreditværdighed ikke at blive påvirket. Långiveren bruger derefter andre kreditrapport firmaer, såsom Bisnode og Creditsafe, og hvis kreditbilledet ser OK ud, kan lånet ydes fuldstændigt uden en dybere undersøgelse.

Hvis du ikke har et job og har brug for et lån, er følgende de långivere, du skal prøve. Långivere gennemgår din situation individuelt og vurderer den i overensstemmelse hermed. 

Vurderingen udføres ikke automatisk i henhold til indkomst, men alt vurderes individuelt, så selvom du ikke har et fast job eller er ledig, kan der stadig ydes et lån.

Ansøg ved at klikke på knappen “Lån nu” ud for den ønskede långiver. For mere information om långiveren, inden du ansøger, skal du blot klikke på knappen “Læs mere”.

I dag er der 10 långivere, der tilbyder lån til de ledige.

Der er lys for enden af tunnelen

At låne penge som ledige for et par år siden var helt umuligt. Bankerne krævede en ansættelse, helst en fast ansættelse, for at du kunne låne penge på gode vilkår. Hvis du ikke havde noget arbejde, kunne du henvende dig til datidens alternative låneformer, såsom mikro lån , hurtige lån og sms lån . 

Disse typer lån plejede at have en meget høj rente og en tilbagebetalingstid, der var væsentligt kortere end de sædvanlige banklån og private lån. Sådan ser det ikke ud i dag. I dag kan du få rigtig gode betingelser for lån, selvom du ansøger om lån uden ansættelse.

Sådan fungerer lån uden fast ansættelse

Det kan være vanskeligt at forstå, hvordan långivere kan låne penge til nogen, der er uden job, men det er faktisk relativt let. 

I stedet for at se på, om du har nogen beskæftigelse eller er arbejdsløs, ser långiveren i stedet på, hvordan din indkomst ser ud. 

For eksempel kan du har en indkomst, fordi du er sygefravær, eller hvis du har anden indkomst, der giver dig mulighed for stadig at kunne tilbagebetale lånet. Det kan f.eks. det handler om værdipapirer, opsparing eller at have en arv. 

Bare det at være en jobsøgende er ikke et bevis på, at du har en dårlig økonomi, selvom dette har været grundlaget for at blive afvist et lån tidligere.

Hvilke lån kan du bruge, når du er arbejdsløs?

Det er stadig klart, at større typer lån med meget behagelige forhold kræver en ansættelse, i det mindste hvis man ser på den store helhed. 

Hvis du ønsker at ansøge om et lån, når du er en jobsøger, kan det være vanskeligt, hvis det er et pantelån, du leder efter. Et alternativ er at se på, hvordan mikrolånene eller de hurtige lån ser ud. 

Ansøgning om hurtige lån på trods af dårlig kreditværdighed  er på ingen måde umulig, og disse typer lån er normalt i stand til at nå ganske høje beløb.

Hvordan man ansøger om et lån uden ansættelse

Hvis du ønsker at ansøge om et lån uden ansættelse, skal du henvende dig til internettet. Her samles långivere og banker, men også lånemæglere, der kan tilbyde forslag fra flere spillere, med kun en ansøgning og kreditoplysninger. 

Du udfylder det beløb, du ønsker at ansøge om, og vælger derefter løbetiden i henhold til muligheden. 

I dag kan du ansøge om et lån ved hjælp af NemID og også underskrive låneaftalen på denne måde. Det er en meget hurtigere metode, der giver dig mulighed for at få pengene på din konto betydeligt hurtigere.

Renter og vilkår ved låntagning uden job eller som jobsøgende

Når du har ansøgt om et lån på trods af at du er arbejdsløs, kan låneprocessen i nogle tilfælde tage længere tid. Långiver kan f.eks. beder dig om at indsende støttedokumenter, der bekræfter de oplysninger, du har indsendt på ansøgningstidspunktet, men det kan også blive forsinket, fordi din rente og dit månedlige beløb indstilles individuelt. 

Hvis du vælger et sms-lån, hurtigt lån eller mikrolån, er chancerne for, at du får pengene med meget hurtige betalinger. 

Disse typer lån er kendt for at have en utrolig hurtig tilbagebetalingstid, nogle gange udbetales lånene endda direkte, hvilket betyder, at du har lånet på kontoen inden for få minutter. 

Undertiden tager lånet fra start til slut ikke mere end 30 minutter, fra det tidspunkt, hvor dit lån pant underskrives og indsendes.