Låntyper

På trods af at de fleste banker kalder deres låntyper med forskellige navne, kan man placere de fleste lån i nogle få kategorier.

Hvilket lån man bør vælge afhænger derfor af en del faktorer og alle lånetyper har fordele og ulemper.

Find alle lån typer her
Vi hjælper dig med at finde det bedste lån

Kviklån

Kviklån kaldes også hurtiglån, nemlån, letlån og mere. Denne låntype er døbt efter, hvor hurtigt man kan optage lånet. Du ansøger typisk online og kan have pengene på din konto allerede efter 15 min.

SMS Lån

SMS lån optages typisk ved at sende en SMS til en af de mange danske lånudbydere, som kan tilbyde lån i størrelsen 5.000 – 15.000 kr.

Disse lån anses også for at være en del af “hurtig” lånetypen, da du typisk kan få pengene ind på din konto relativt hurtigt og ansøger direkte via din smartphone.

Mikrolån

Mikrolån er små lån der ofte kun omhandler et par hundede kroner, hvor man står i en situation, hvor man virkelig skal bruge penge hurtigt. De spænder typisk fra 100 – 1000 kroner og betales tilbage indenfor 10-30 dage.

Lån uden sikkerhed / Lån med betalingsanmærkning

Lån uden kreditværdighed og uden sikkerhed med betalingsanmærkning er en låntype for dig der har tidligere haft udfordringer med at tilbagebetale et lån, eller ikke har nogen sikkerhed at stille for lånet.

Forbrugslån

Forbrugslån er den mest almindelige type for privatlån. De optages typisk gennem banker og anvendes til forbrugssager, som f.eks. et nyt tv, møbler til hjemmet, terasse til sommerhuset, etc.

Boliglån

Præcis som navnet lyder, så handler denne låntype om at låne penge til en bolig, i form af et hus, lejlighed eller andet beboelig ejendom. Dette lån har den laveste rente og er forholdsvis let tilgængeligt for de fleste privatpersoner.

Om man er kvalificeret til et boliglån afhænger af bankens kreditvurdering af dig som privat person, samt hvilken størrelse indkud du har og hvilken sikkerhed banken har for lånet.