Låntyper

På trods af at de fleste banker kalder deres låntyper med forskellige navne, kan man placere de fleste lån i nogle få kategorier.

Hvilket lån man bør vælge afhænger derfor af en del faktorer og alle lånetyper har fordele og ulemper.

Hos Lånfakta.dk sammenligner vi en hel del forskellige lån, for at give dig det bedste overblik over markedet. På den måde hjælper vi dig med at at træffe det bedste valg.

I dag tilbydes lån til mange forskellige formål. Her ser vi nærmere på de forskellige typer tilgængelige lån, og hvordan de fungerer.

Hvilke forskellige typer lån er der?

Hvis du har brug for at låne penge, er der flere forskellige typer lån at vælge imellem. Hvilket lån du vælger afhænger naturligvis først og fremmest af, hvad du har penge til. 

Lånfakta.dk guider dig gennem de forskellige lån, der er tilgængelige for privatpersoner.

Lån på Lånfakta.dk – generelt

Her på Lånfakta.dk finder du mange sms lån og kviklån, men også almindelige forbrugslån, der har en virkelig gunstig rente. Hvis du finder et lån, der passer til dit formål på dette websted, skal du bare klikke på Anvend nu. 

Du videresendes derefter til långiveren, hvor du ansøger om lånet direkte online.

Når du låner penge online, får du hurtigt et løfte om lån, hvis din ansøgning er godkendt. Du modtager normalt et svar direkte på skærmen, hvis du ansøger om et sms lån og inden for en time, hvis du ansøger om et privat lån.

Hvis du har ansøgt om et sms lån, vil pengene være på din bankkonto inden for en time. Når det kommer til private lån, skal du indsende en låneaftale, som du har underskrevet, før lånet er betalt, hvilket betyder, at det vil tage en ekstra dag at få et privat lån. 

Det er dog stadig meget hurtigere at låne penge online i stedet for at besøge en bank.

Samlelån

Et samlelån er et af de mest fornuftige lån du kan investere i, hvis du har flere lån og kreditter rundt omkring. At have mange lån betyder ofte mange afdrag, samt høje renter på hvert enkelt lån. Derfor kan du med fordel samle alle dine lån til ét enkelt lån og dermed betale afdrag og renter kun et enkelt sted. Vi har hjulpet mange kunder med at spare penge, ved at lave den rigtige sammenlægning af lån.

Kviklån

Find alle lån typer her
Vi hjælper dig med at finde det bedste lån

Kviklån kaldes også hurtiglån, nemlån, letlån og mere. Denne låntype er døbt efter, hvor hurtigt man kan optage lånet. Du ansøger typisk online og kan have pengene på din konto allerede efter 15 min.

Et kviklån optages hurtigt, som navnet også lyder.

Denne lånetype ligger typisk mellem DKK 500 – 15.000 og minder meget om SMS lån og kan ofte sidestilles i krav til låntager, tilbagebetaling og lånevilkår.

SMS Lån

SMS lån optages typisk ved at sende en SMS til en af de mange danske lånudbydere, som kan tilbyde lån i størrelsen 5.000 15.000 kr.

Disse lån anses også for at være en del af “hurtig” lånetypen, da du typisk kan få pengene ind på din konto relativt hurtigt og ansøger direkte via din smartphone.

Ligesom et forbrugslån er et sms-lån et usikret lån beregnet til forbrug. Imidlertid er et sms-lån meget mindre end et privat lån og har en markant kortere låneperiode. 

Det maksimale lånebeløb for et sms-lån er DKK 15.000, og låneperioden er normalt 14 – 90 dage, men du kan også finde længere løbetider her og der. Dette er det perfekte lån til dem, der har brug for at låne penge meget hurtigt, og som også kan tilbagebetale lånet hurtigt. 

Mikrolån

Mikrolån er små lån der ofte kun omhandler et par hundede kroner, hvor man står i en situation, hvor man virkelig skal bruge penge hurtigt. De spænder typisk fra 100 1000 kroner og betales tilbage indenfor 10-30 dage.

Lån uden sikkerhed / Lån med betalingsanmærkning

Lån uden kreditværdighed og uden sikkerhed med betalingsanmærkning er en låntype for dig der har tidligere haft udfordringer med at tilbagebetale et lån, eller ikke har nogen sikkerhed at stille for lånet.

Forbrugslån

Et forbrugslån er et lån, der ikke kræver nogen sikkerhed og er beregnet til forbrug. Et privat lån er et perfekt lån til dem, der har brug for at låne penge til indretning, elektronik, hobbygadgets, biler og rejser. 

Når du optager et privat lån, vil du højst låne 600.000 DKK, men nøjagtigt hvor meget du kan låne afhænger af, hvor god din kreditvurdering er. Der laves ofte et forbrugslån med en løbeperiode på 1 – 15 år. 

Læs mere og sammenlign forbrugslån her

Boliglån

Præcis som navnet lyder, så handler denne låntype om at låne penge til en bolig, i form af et hus, lejlighed eller andet beboelig ejendom. Dette lån har den laveste rente og er forholdsvis let tilgængeligt for de fleste privatpersoner.

Om man er kvalificeret til et boliglån afhænger af bankens kreditvurdering af dig som privat person, samt hvilken størrelse indkud du har og hvilken sikkerhed banken har for lånet.